Gert Amerlinck

Persoonlijke website

Curriculum

Gert Amerlinck (Deinze, 1988) begon op 6-jarige leeftijd met pianostudies, aan het jeugdmuziekatelier te Waregem en vervolgens bij Willy Neyt in zijn woonplaats Zulte, filiaal van de stedelijke muziekacademie te Deinze. Zijn orgelstudies startte hij bij Pieter Lambert aan laatstgenoemde academie.
Hij studeerde nadien orgel en muziekschriftuur bij Joost Prové, en piano bij Wilfriede Beutler aan de stedelijke muziekacademie te Waregem.
Zijn middelbare studies volgde hij aan het O.-L.-V.- Hemelvaartinstituut te Waregem, waar hij tevens de begeleider was van het schoolkoor "Sjaloom".
 
In augustus 2005 werd hij 1
ste laureaat van de Vlaamse orgeldagen te Hoogstraten, georganiseerd door "Het Orgel in Vlaanderen".
In november 2006 werd hij laureaat van de wedstrijd "Dexia Classics 2006".
In september 2008 kreeg hij te Kortrijk de “Prijs van het publiek” voor de “orgelbespelingen Sint-Maarten 2008”.
 
In september 2006 zette hij zijn muziekstudies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij orgel studeerde in de klas van Reitze Smits en Luc Ponet. In 2011 behaalde hij aan dit instituut een grote onderscheiding op zijn eindexamen orgel.
 
Als organist was hij reeds verbonden aan de St. Petrus- en Paulusparochie te Zulte (2005-2011) en de Dominicanenkerk te Brussel (2008-2011).
Sinds september 2011 is hij organist-titularis van de Sint-Walburgakerk te Oudenaarde, de Onze-Lieve-Vrouwgeboortekerk te Pamele en de Sint-Pietersbandenkerk te Bevere (Oudenaarde).

Tevens trad hij als basso-continuospeler reeds op met het
barokensemble Ad Mosam (NL) en ensemble X-travaganza i.s.m. het Vlaams Radio Koor.
In 2011 werkte hij mee aan de wereldpremière van een cd-opname met muziek van Gustave Charpentier (
La vie du poëte) i.s.m. het “Brussels Philharmonic” (VRO) o.l.v. Hervé Niquet (FR).

Samen met celliste Ellen Van den Brande vormt Gert een muzikaal duo, waarbij hij het orgel zowel begeleidend als solistisch gebruikt.

Als leerkracht orgel en begeleidingspraktijk is Gert verbonden aan de academies van Gooik, Blankenberge en Oudenaarde.Klik op onderstaande foto’s om deze in hoge resolutie te downloaden
Gert voor orgel kopie

Gert_Amerlinck